BIP

“Cóż piękniejszego nad niebo, które przecież ogarnia wszystko co piękne”

- Mikołaj Kopernik
← powrót
DATAI ŚNIADANIEII ŚNIADANIEOBIAD
PONIEDZIAŁEK
19.11.2018
kawa na mleku(7), herbata z cytryną, pieczywo orkiszowe(1) z masłem(7), wędlina, ogórek kiszony, serek Almette(7)herbata malinowa, bułka(1) z masłem(7), polędwica, pomidor, cebulkagrochówka na wieprzowinie, ryż na mleku z truskawkami
WTOREK
20.11.2018
kakao(7), herbata, pieczywo z ziarnami(1,11), masło, parówki na ciepło, ketchup, rzodkiewkiherbata brzoskwiniowa, kisiel ze śmietaną(7), banan, rodzynki, wodazupa ogórkowa na mięsie ze śmietaną(7), pieczeń wieprzowa(1), ziemniaki z koperkiem, sałatka z buraków z jabłkiem i cebulką, sok pomarańczowy
ŚRODA
21.11.2018
mleko(7), herbata z cytryną, pieczywo mieszane(1) z masłem(7), ser żółty(7), szynka, sałataherbata miętowa, jogurt naturalny(7), musli(1,8) z owocami, jabłko, wodazupa selerowa(9) na indyku ze śmietaną(7), pulpety(1,3), sos pomidorowy, fasolka szparagowa, ziemniaki z koperkiem, sok jabłkowy
CZWARTEK
22.11.2018
kawa na mleku(7), herbata, pieczywo orkiszowe(1) z masłem(7), pasta jajeczna(3) ze szczypiorkiem, marchewkapłatki śniadaniowe(1) na mleku, kalarepa, herbata, wodarosół z makaronem(1) i zieleniną, kotlet z indyka panierowany(1,3) mizeria(7), ziemniaki z koperkiem, sok malinowy
PIĄTEK
23.11.2018
kakao(7), herbata z cytryną, pieczywo mieszane(1) z masłem(7), kiełbasa krakowska, ogórek zielony, twarożek(7), ketchupherbata z owoców leśnych, chałka(1) z masłem(7), owoc, wodabarszcz zabielany(7) na kurczaku z makaronem(1), ziemniaki zapiekane z jajkiem(3) i kiełbasą, surówka z białej kapusty, sok wiśniowy

Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1.gluten -zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza – mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 według oświadczenia producenta