BIP

“Cóż piękniejszego nad niebo, które przecież ogarnia wszystko co piękne”

- Mikołaj Kopernik
← powrót
DATAI ŚNIADANIEII ŚNIADANIEOBIAD
PONIEDZIAŁEK
11.02.2019
mleko(7), herbata , pieczywo mieszane(1) z masłem(7), serek Almette(7)z ziołami, papryka, powidłaherbata malinowa, bułka(1) z masłem(7),szynka, ogórek kiszony,pomidor, cebulkagrochówka na wieprzowinie, ryż na mleku z truskawkami
WTOREK
12.02.2019
kakao(7), herbata z cytryną, pieczywo orkiszowe(1,), masło,jajko gotowane ketchup, rzodkiewkiherbata miętowa, kisiel ze śmietaną(7), bananzupa szparagowa na mięsie ze śmietaną(7), pulpety(1,3),sos pomidorowy, kalafior ziemniaki z zieleniną, sok jabłkowy 100%
ŚRODA
13.02.2019
kawa na mleku(7), herbata , pieczywo mieszane(1) z masłem(7), ser żółty(7), sałata, ketchupherbata owocowa, wafel ryżowy(1)z masłem, dżem, pestki dyni, marchewka zupa ziemniaczana na kurczaku z zieleniną, łazanki(1,) z kapustą i kiełbasą, sok malinowy, jabłko
CZWARTEK
14.02.2019
mleko(7), herbata z cytryną pieczywo z ziarnami(1,11) z masłem(7), parówki na ciepło, ketchup, kalarepaherbata truskawkowa, jogurt naturalny(7), musli(1,8), jabłkorosołek z ryżem(1) i zieleniną,gulasz wieprzowy (1)sałatka z ogórka kiszonego i groszku, ziemniaki z koperkiem, sok wiśniowy 100%
PIĄTEK
15.02.2019
kakao(7), herbata, pieczywo mieszane(1) z masłem(7), polędwica, ogórek zielony, twarożek(7), herbata z owoców leśnych, rogal mleczny(1) z masłem(7), dżem mandarynkibarszcz zabielany(7) na indyku z makaronem(1), twaróg(7) ze śmietaną(7)i cebulką, ziemniaki z koperkiem, jabłko, sok pomarańczowy 100%

Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1.gluten -zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza – mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 według oświadczenia producenta